Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Π.Ο.Α.ΣΥ
Η εφημερίδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Ιανουάριος 2016

 Διαβάστε το νέο τεύχος της εφημερίδας της ΠΟΑΣΥ 

διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ: Αποφάσεις - Δράσεις των Ομοσπονδιών εν όψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού

poasy

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2016

   Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, στην Αθήνα, η Επιτροπή Αγώνα των Ομοσπονδιών μας, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τη λήψη αποφάσεων για την προστασία των συμφερόντων του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ: Όχι στα νέα κρούσματα συνδικαλιστικών διώξεων

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2015


   Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια ΠΔΕ με αφορμή την έκδοση εγγράφου εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης (υπ' αριθμ. 87/2015 από 29/7/15), η οποία στο πλαίσιο του θεσμικού συνδικαλιστικού της ρόλου αναφερόταν σοβαρά και υπεύθυνα στις αδικίες που επήλθαν κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις, εντός της ΓΑΔΘ.

διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ: Διακοπή φοίτησης επιτυχόντων στις Αστυνομικές Σχολές που ήδη φοιτούν σε κάποιο ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αθήνα,  28  Μαΐου  2015


   Με το επισυναπτόμενο υπ’ αριθ. 59/2015 από 15-05-2015 έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αιτείται την επίλυση ενός θέματος που αφορά πάρα πολλούς συναδέλφους και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., όσον αφορά την εξειδίκευση και το εύρος των γνώσεών του. 

   Οι επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές που βρίσκονται σε αναμονή για την είσοδό τους σε αυτές, δεν πρέπει να υποχρεωθούν να διαγραφούν από τα ΑΕΙ- ΤΕΙ στα οποία ήδη φοιτούν για τους εμπεριστατωμένους λόγους που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο. Πρέπει να δοθεί η επιλογή να διακόψουν εφόσον το επιθυμούν, τη φοίτηση τους στη Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι την έξοδο τους από τη Σχολή της Αστυνομίας και κατόπιν να συνεχίσουν αυτήν στο ΑΕΙ- ΤΕΙ στο οποίο φοιτούσαν.

διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ: 25o Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο Π.Ο.ΑΣ.Υ.

   Αθήνα, 20 Μαΐου 2015


    Η Εκτελεστική Γραμματεία που συνεδρίασε σήμερα, καθόρισε όπως το 25ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας έτους 2015 πραγματοποιηθεί 22, 23, 24 Ιουνίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» (Μοναστηρίου 305).

διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ: Αίτημα της ΕΑΥΘ για την έκδοση διευκρινιστικής διαταγής για τον υπολογισμό της άδειας ανατροφής τέκνου

   Αθήνα 14 Μαΐου 2015


    Με το επισυναπτόμενο υπ’αριθ. 56/2015 έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρεται στις περιπτώσεις δυσκολίας ερμηνείας του Νόμου, που αφορούν στη χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου.

    Παρακαλούμε όπως εκδώσετε διευκρινιστική διαταγή προς όλες τις Υπηρεσίες, ώστε να ορίζεται σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις γίνεται χρήση του συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου υπολογισμού, για να μην υπάρχει διαφορετική ερμηνεία του Νόμου από τους Γραμματείς της εκάστοτε Υπηρεσίας.

διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ: Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ επέβαλε χρηματική κύρωση στο Υπουργείο Οικονομικών

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2015

 Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από τους Νομικούς μας Συμβούλους, η Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, όπου είχαμε προσφύγει κατά του Υπουργείου Οικονομικών για την μερική αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, εξέδωσε την απόφασή της, η οποία για άλλη μια φορά μας δικαιώνει πλήρως.

  Σύμφωνα με αυτήν, η εν λόγω Επιτροπή βεβαίωσε τη μη συμμόρφωση της Διοικήσεως προς τη δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και προσδιόρισε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ ως κύρωση, που πρέπει να καταβληθεί στον ενδιαφερόμενο, ήτοι σε κάθε μια από τις Ομοσπονδίες μας, για τη μη συμμόρφωση της Διοικήσεως. Ενόσω δε η Διοίκηση δεν συμμορφώνεται, η Επιτροπή ύστερα από επανάληψη της σχετικής διαδικασίας, δύναται να επιβάλλει νέα χρηματική κύρωση.


διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ: Εκσυγχρονισμός - εκδημοκρατισμός θεσμικού πλαισίου κρίσεων και προαγωγών - αξιολόγησης αστυνομικού προσωπικού

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2015

   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, απευθύνεται σε σας, το νέο πολιτικό προϊστάμενο του Οργανισμού μας, προκειμένου να σας ενημερώσει ότι η κορυφαία διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς και της επαγγελματικής επάρκειας όλων των στελεχών, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, χρήζει ριζικής αναθεώρησης. Δυστυχώς και φέτος, παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες ηγεσίες είχαν δεσμευτεί για θεσμικές παρεμβάσεις και προς τούτο είχε συγκροτηθεί και σχετική ομάδα εργασίας, στην οποία είχαμε συμμετάσχει και υποβάλλει σχετικό υπόμνημα, οι κρίσεις ολοκληρώθηκαν ακολουθώντας την πεπατημένη.

διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ας δούμε γυναίκες συναδέλφους σε ακόμα μεγαλύτερα αξιώματα!

Αθήνα, 08 Μαρτίου 2015


   Η παγκοσμίως αφιερωμένη ημέρα στην Γυναίκα φαίνεται να βρίσκει την Ελληνική Αστυνομία ένα βήμα μπροστά. Πρόσφατα, η πολιτική ηγεσία επέλεξε να συντελέσει στο "γκρέμισμα" ενός ανδροκρατούμενου "κάστρου", επιλέγοντας μία γυναίκα, μία Αστυνόμο Α΄, για Υπασπιστή του Αναπληρωτή Υπουργού, καθηγητή κου Πανούση.

  Στις κρίσεις, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, η φυσική ηγεσία επέλεξε να οδηγήσει γυναίκες συναδέλφους σε ανώτερα και ανώτατα αξιώματα. Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες κατέχουν πλέον το βαθμό του Υποστρατήγου, μία γυναίκα το βαθμό του Ταξιάρχου (ειδ. Καθηκόντων), τέσσερις γυναίκες το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και είκοσι δύο γυναίκες το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

διαβάστε περισσότερα
ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ: Συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου για τη συμμόρφωση ή μη του Υπουργείου Οικονομικών στην Απόφαση ΣτΕ

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2015


   Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα ακροάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Β’ συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού κ. Σωτήριο ΡΙΖΟ, για να διαπιστώσει τη συμμόρφωση ή μη της διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών, στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με την αναδρομική μείωση των αποδοχών των ενστόλων.

διαβάστε περισσότερα
Εγγραφείτε στο newsletter
Copyright © 2012 Ε.Α.Υ.Θ. All Rights Reserved.
Επικοινωνία με τον Ε.Α.Υ.Θ.:    Τηλ.: 2310 525.510    Fax: 2310 539.900    email: eayth@yahoo.gr